Menu

L Block Renovation

This year, the EGGS Foundation has been supporting the build of a vibrant, well-connected, physical environment that encourages and supports many different types of learning.

The School has been embarking on an innovative project this year. We want to upgrade an old school building, L Block, into a flexible learning environment equipped to meet the needs of our students, families and teachers. Learning is at the heart of this redevelopment.

Updated Entrance render
The L Block renovation will create a positive environment for our students, a multi-functional space for connected and collaborative learning and a stronger sense of community. 
Lorraine Pound, Principal

The government will only fund the interior of the block, so the School raised funds to extend the flexible learning environment to a multi-purpose outdoor space.

This space will be used for breakout learning, meetings, individual and group work and a covered recreational space for lunchtimes. We can build the whole package with your generous support.

The benefits

The outdoor space will:

  • Encourage creative and critical thinking
  • Optimise learning
  • Improve student achievement
  • Provide access to the winter sun’s light and heat
  • Give protection from summer heat and sun
  • Offer shelter from the rain during all seasons. 
  • The flexible learning environment creates positive, supportive relationships between students and teachers and forms the basis for our learning